woensdag 21 november 2012

Eva Jinek: Mart Smeets was gigantisch cadeau voor talkshow Eva Jinek op Zondag


Eva Jinek: Mart Smeets was gigantisch cadeau voor talkshow Eva Jinek op Zondag

Met de talkshow Eva Jinek op Zondag leverde de WNL-presentatrice twee opmerkelijke tv-momenten van 2011. Eerst kapte ze Ivo Niehe af die haar interview met Giovanca probeerde over te nemen, korte tijd daarna ging ze fel in tegen tv-mastodont Mart Smeets.

Reden genoeg voor Matthijs van Nieuwkerk om haar uit te nodigen in De TV Draait Door om te spreken over de vliegende start van Eva Jinek bij WNL. “Jij had een zwaargewicht nodig om te laten zien wat je in huis hebt”, meent Van Nieuwkerk. Jinek zelf is in haar nopjes met de twee live tv-interviews. “Mart Smeets was zonder enige twijfel een droomtegenstander. Dit was een gigantisch cadeau van Mart.

In het interview met Smeets bakkeleiden de twee over de noodzaak van de autocue. Smeets vindt dat je het Journaal zonder autocue zou moeten lezen, Eva Jinek niet. “Sec het nieuws lezen, waarin geen fouten zitten, de details en namen juist zijn, de aantallen ook, dat is onverantwoord om zonder autocue te doen. Dat zegt niets over mijn intellectuele capaciteiten of de andere nieuwslezers”, bitste ze terug aan Mart, die zijn poot stijf hield.

Eva Jinek nu: “Hier wist ik iets van af. Dit klopte niet voor mijn gevoel. Dus ging ik er tegenin. Ik laat alle schmink in mijn gezicht en op mijn borst zitten, maar ik voelde me toch rood worden!” Wel is ze ongelofelijk blij met het gesprek. “Tuurlijk was ik blij! Je wilt een persoonlijkheid aan tafel hebben – of in dit geval op de bank – en dat is Mart Smeets. (…) Ik zie het als een compliment dat Mart mij zat uit te dagen en te prikkelen. Ik denk, en dan speculeer ik, dat als hij dacht dat ik het niet aankon, hij het misschien niet had gedaan.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten