donderdag 22 november 2012

Eva Jinek samen met Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima op première Nova Zembla van Reinout Oerlemans


Eva Jinek samen met Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima op première Nova Zembla van Reinout Oerlemans


De allereerste Nederlandse speelfilm in 3D, Nova Zembla, is in het Amsterdamse RAI-theater in première gegaan. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima woonden de galapremière met Daniëlle Overgaag en Reinout Oerlemans bij. De film van regisseur Reinout Oerlemans (Komt een vrouw bij de dokter) draait vanaf donderdag in de bioscoop. De film is gebaseerd op de legendarische zeereis in 1596 van de Nederlandse zeevaarder Willem Barentsz langs de kust van Nova Zembla, in diens poging een noordelijke doorvaart naar het Verre Oosten te vinden.

Onder anderen Robert de Hoog, topmodel Doutzen Kroes, Derek de Lint, Victor Reinier en kickbokser Semmy Schilt spelen de hoofdrollen. Volgens Oerlemans is het project wereldwijd uniek omdat alles in 3D op locatie wordt gefilmd, en niet in de studio. De opnames zijn gemaakt in IJsland, Nederland, België en Canada.


Maandagavond liet Reinout Oerlemans zijn 3D-avonturenfilm Nova Zembla voor het eerst aan het publiek en Eva Jinek zien, bij de première in de Amsterdam RAI.


In de film zijn hoofdrollen weggelegd voor Robert de Hoog en Doutzen Kroes.

De film draait om het verhaal van schrijver in spe Gerrit de Veer, gespeeld door De Hoog, die een extreem zware survival wil overleven om terug te keren naar zijn geliefde Catherina (Kroes).


De Hoog timmert flink aan de weg. Eerder dit jaar werkte hij met Steven Spielberg aan War Horse en nu is hij het gezicht van de eerste Nederlandse 3D-film.

Wat heeft de 23-jarige acteur nog te wensen? ''Ik wil eens in een James Bond-film spelen. Met Doutzen als Bondgirl.''

Dat ziet zijn filmliefje ook wel zitten. ''Ik heb er nu van geproefd en er enorm van genoten. Ik zie wel wat er op mijn pad komt.''

Doutzen Kroes en Eva Jinek in adembenemende jurk op premiere Nova Zembla

Maandagavond was het zover en ging Nova Zembla in premiere in het Rai Theater in Amsterdam. Stralend middelpunt van de avond was natuurlijk Doutzen Kroes, die in deze film haar acteerdebuut maakte tegenover Robert de Hoog.

Het Friese topmodel, die doorgaans in de Verenigde Staten woont, wist het aanwezige publiek te verblinden in een strapless sexy zwarte lange jurk van Giambattista Valli uit de najaarscollectie van dit jaar. Haar haren droeg ze in een elegante zijscheiding en met een sierlijke slag.

Prins Willem-Alexander en prinses Maxima mogen dan ook aanwezig zijn geweest, Doutzen Kroes en Eva Jinek waren degene die er het vorstelijkst uitzagen...


Nova Zembla ging onder toeziend oog van honderden BN’ers, Eva Jinek én Willem Alexander en Maxima, Daniëlle Overgaag en Reinout Oerlemans in première.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten