maandag 4 augustus 2014

Eva Jinek, Pieter Jan Hagens, Avro en NOS maken serie 'Nederland in New York'


Nederland 2 staat komend seizoen stil bij veel historische gebeurtenissen. Het eerste dat zich aandient, is de 400ste verjaardag van Hudson die voet zet aan Nieuw Amsterdam, wat we tegenwoordig kennen als Manhattan, New York. In de stad zijn talloze festiviteiten. De Avro en NOS maken een speciaal programma op Nederland 2. Presentatie in handen van Eva Jinek en Pieter Jan Hagens. Ze spreken aldaar in elk geval met Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima. Maar minister Hilary Clinton staat ook hoog op het verlanglijstje.

In 1609 zette Henry Hudson voet aan wal op Manhattan in het huidige New York. Nu, 400 jaar later bevindt zich op deze plek de belangrijkste metropool van de wereld, een stad waarvan Nederland grondlegger is geweest. En dat wordt gevierd tijdens de NY400 Week ‘Holland aan de Hudson’.

Nederland in New York is een programma dat uitermate geschikt is voor samenwerking tussen deze omroepen. De NOS doet al jaren live verslag van grootscheepse evenementen, de keer is de in de VS geboren Eva Jinek presentatrice. De AVRO die zich profileert met culturele programma’s, en vooral omdat ze over dit onderwerp de vierdelige documentaireserie The New York Connection uitzenden.

Sommigen vragen zich misschien af: waarom de Avro bij dit nieuwsevenement betrekken? Wel, er wordt ook veel cultuur beleefd tijdens deze week. Aangezien de Avro zich graag profileert als de cultuuromroep, is de verklaring snel gevonden. Deze hele week dus speciale bijdrages.

Nederland in New York, met Eva Jinek, 19.20 uur, Avro/NOS (NL2)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten