dinsdag 1 juli 2014

Eva Jinek in De Wereld Draait Door over Nederland in New York


De NOS en de AVRO doen verslag vanuit New York. Van 8 tot en met 13 september gaan Eva Jinek (NOS) en Pieter Jan Hagens op zoek naar Nederlandse invloeden in New York. Eva kwam alvast uitleg geven in De Wereld Draait Door bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel als tafeldame.

In 1609 zette Henry Hudson voet aan wal op Manhattan in het huidige New York. Nu, 400 jaar later bevindt zich op deze plek de belangrijkste metropool van de wereld, een stad waarvan Nederland grondlegger is geweest. En dat wordt gevierd tijdens de NY400 Week 'Holland aan de Hudson'.

Voor de AVRO en de NOS een reden om groot uit te pakken met een dagelijks programma op Nederland 2. Presentatoren Pieter Jan Hagens (AVRO) en Eva Jinek (NOS) gaan op zoek naar de Nederlandse invloeden in New York. Nederland in New York is een programma dat uitermate geschikt is voor samenwerking tussen deze omroepen. De NOS doet al jaren live verslag van grootscheepse evenementen.

De AVRO die zich profileert met culturele programma's, en vooral omdat ze over dit onderwerp de vierdelige documentaireserie The New York Connection uitzenden. "Nederland in New York is een programma dat bij de NOS past", aldus Peter Kloosterhuis, hoofd NOS Evenementen. "Naast nieuws en sport zijn evenementen (en het verslag daarvan doen) een belangrijke peiler voor de NOS. 400 jaar New York is zo'n belangrijk evenement."

Dankzij de onbedoelde vertoning van het ‘boobies-filmpje' met Eva Jinek heeft Nederland eindelijk kennis gemaakt met de menselijke kant van het Journaal.

Dit zegt hoofdrolspeelster Jinek zelf in Veronica Magazine.

,,Toen vond ik het niet erg dat het filmpje uitlekte en nu nog steeds niet. Het is begrijpelijk dat mensen het erover willen hebben,” zegt de NOS-nieuwslezeres. ,,Als ik aan de andere kant stond, had ik het ook hilarisch gevonden.”

De blonde sexy presentatrice vindt het serieuze imago van het Journaal niet helemaal terecht. ,,Natuurlijk werken er ook veel leuke, lollige mensen bij het Journaal, maar door het werk dat we doen merk je dat nooit. Misschien was dit een kans om Nederland kennis te laten maken met de menselijke kant van het Journaal."

Of hoofdredacteur Hans Laroes er ook zo over denkt? ,,Dat moet je hem zelf maar vragen,” aldus Eva Jinek in de tv-gids.

Het filmpje waarin Eva Jinek tijdens een repetitie van het Journaal uitvoerig haar decolleté prepareerde werd begin maart per ongeluk uitgezonden door de NOS, en werd ook nog eens een grote hit.Geen opmerkingen:

Een reactie posten